Renovera toaletten - Tips & Råd från professionell hantverkare

Dags att renovera din toalett – värdefulla tips och råd

Toaletten och badrummet är några av husets viktigaste rum, och när du tagit beslutet att renovera så kommer här viktig hjälp på vägen. En fräsch toalett med eleganta, fina ytor och ett vackert och funktionellt badrum med en atmosfär där du trivs och mår bra är något som många eftersträvar. En renovering kan även höja värdet på din fastighet. Låt oss hjälpa dig på vägen med både inspiration och information, då just toaletter och badrum kan kräva lite extra.

  • Toalettrenovering
  • Planera och mät
  • Tillvägagångssätt

Vikten av planering

Börja alltid med att sitta ner och gör en detaljerad planering av de förändringar du vill genomföra. Titta på hur din toalett ser ut nu och om det finns enkla lösningar som du kan utföra på en gång. Sedan är det dags att mäta och rita så du får en överblick och ser exakt vilka mått du behöver anpassa din renovering till. Är du osäker på något så finns alltid vår professionella hjälp att få.

Tänk över vilken inredning du vill ha och leta inspiration. Du behöver även fundera över ytskikt och när du behöver professionell hantverkshjälp. Vilken sorts toalett vill du ha? Det finns ett flertal olika att välja mellan – stående, vägghängda, förhöjda. Det finns något för alla så reflektera över vilken stil du vill ha i ditt nya badrum. Titta över din budget och var uppmärksam på om du gör förändringar i din planering, så att du håller dig inom dina ekonomiska ramar.

Tillvägagångssätt - en överblick

Ska du renovera toaletten så kan du göra mycket på egen hand men det finns också olika moment som behöver utföras av professionella hantverkare. Du kan riva ut mycket av ditt gamla badrum själv, men det är viktigt att tänka på att till exempel vatten och avlopp stängs av på ett korrekt sätt. Om du ska lägga nytt golv så behöver du titta på vad olika sorters golv behöver, till exempel förstärkningar för att golvet ska klara tyngden av ett badkar.

Nu behöver väggarna reglas och förberedas, samt avlopp och vattenrör monteras. Få elen på plats med hjälp av en duktig elektriker. Om det är ett badrum som du renoverar så är flytspackling ett väldigt viktigt moment, eftersom det säkerställer att vattnet rinner av mot duschens golvbrunn på ett korrekt sätt. Detta kan du behöva hjälp med. Annars är det nu dags att lägga golvet, och få upp dina nya väggar. Tänk på att det är strikta våtrumsregler som gäller för badrum.

Sista steget och förverkligandet av din vision

Till slut monteras inredningen och elen kopplas in – allt är på plats och din renoverade toalett är färdig. Gör du om ett helt badrum så är det fler detaljer att ha koll på och det kan behövas mer hantverkshjälp, men är det en enkel toalett så krävs inte lika många moment. Vi finns här för allt du kan behöva på vägen, och vi hjälper med glädje till att realisera din vision. Kontakta oss gärna genom formulären här på hemsidan för mer information.