Renovera Badrummet - Tips & Råd från professionell hantverkare

Toaletten och badrummet är några av husets viktigaste rum, och när du tagit beslutet att renovera så kommer här viktig hjälp på vägen. En fräsch toalett med eleganta, fina ytor och ett vackert och funktionellt badrum med en atmosfär där du trivs och mår bra är något som många eftersträvar. En renovering kan även höja värdet på din fastighet. Låt oss hjälpa dig på vägen med både inspiration och information, då just toaletter och badrum kan kräva lite extra.

  • Toalettrenovering
  • Planera och mät
  • Tillvägagångssätt


Vikten av planering

Börja alltid med att sitta ner och gör en detaljerad planering av de förändringar du vill genomföra. Titta på hur din toalett ser ut nu och om det finns smarta lösningar för ditt badrum. Sedan är det dags att mäta och rita så du får en överblick och ser exakt vilka mått du behöver anpassa din renovering till. Är du osäker på något? Så tveka inte att kontakta vårt professionella arbetslag.

Tänk över vilken inredning du vill ha och kika efter inspiration. Du behöver även fundera över ytskikt när du behöver professionell hantverkshjälp. Titta över din budget och var uppmärksam på om du gör förändringar i din planering, så att du håller dig inom dina ekonomiska ramar.

Tillvägagångssätt - en överblick

Du kan riva ut mycket av ditt gamla badrum själv, men det är viktigt att tänka på att till exempel vatten och avlopp stängs av på ett korrekt sätt. Om du ska lägga nytt golv så behöver du titta på vad olika sorters golv behöver, till exempel förstärkningar för att golvet ska klara tyngden av ett badkar.

Nu behöver väggarna reglas och förberedas, samt avlopp och vattenrör monteras. Få elen på plats med hjälp av en duktig elektriker. Om det är ett badrum som du renoverar så är flytspackling ett väldigt viktigt moment, eftersom det säkerställer att vattnet rinner av mot duschens golvbrunn på ett korrekt sätt. Detta kan du behöva hjälp med. Annars är det nu dags att lägga golvet, och få upp dina nya väggar. Tänk på att det är strikta våtrumsregler som gäller för badrum.
Kärrbäck Service & Entreprenad i Enköping hjälpa till vid din toalettrenovering - vi åtar oss stora som små badrumsprojekt i Enköping med omnejd. 

Sista steget och förverkligandet av din vision

Till slut monteras inredningen och elen kopplas in – allt är på plats och ditt badrum är färdigt. Gör du om ett helt badrum så är det fler detaljer att ha koll på och det kan behövas mer hantverkshjälp, men är det en enkel toalett så krävs inte lika många moment. Vi finns här för allt du kan behöva på vägen, och vi hjälper med glädje till att realisera din vision. Kontakta oss gärna genom formulären här på hemsidan för mer information.

Den här hemsidan är under uppbyggnad.

Skriv in till oss via formuläret vid frågor.