Tips inför din badrumsrenovering i Enköping

Tips inför din badrumsrenovering i Enköping

En badrumsrenovering kan ge ett rejält lyft till ditt hem och det är också ett ypperligt sätt att höja värdet på din fastighet. Vi på Badrumsrenovering Enköping ska i den här artikeln ge dig tips inför din badrumsrenovering så att du får det precis som du vill ha det i ditt nya badrum. En renovering kräver mycket planering och i just våtutrymmen måste du ta hjälp av certifierade yrkesmän för att arbetet ska utföras korrekt och dina försäkringar ska gälla. Det finns nämligen mycket regler gällande våtutrymmen och om de inte åtföljs är risken för vattenskador enorm. Vattenskador kan bli en mycket kostsam historia och bör alltid undvikas. I vår artikel tar vi upp tips gällande:

  • Budgetering
  • Offert
  • Materialval

Budget och offert

När du ska planera en badrumsrenovering i ditt hem är det av största vikt att du har en fastställd budget, så att du vet vilka pengar du har att röra dig med. En renovering kan skilja stort i pris beroende på vilka materialval du gör, våtrumstapet och våtrumsmatta är till exempel mycket billigare än kakel och klinkers. Du måste också tänka igenom vad du vill lägga mest pengar på, är det vattensnål badrumsinredning eller specialtillverkat kakel som är viktigast för dig? Mät med fördel upp ditt badrum innan renovering så att du vet exakt hur stort utrymmet är och rita gärna upp en skiss hur du tänker dig att det ska se ut.

När du kontaktar en hantverkare om offert är det alltid bra att be om en detaljerad sådan. I en detaljerad offert anges vad priset är för arbetskostnaden, materialet och övriga utgifter. Oftast är det på materialet och inredningen du kan tjäna pengar genom att välja billigare alternativ. Seriösa hantverkare vet vilka material som är prisvärda och de använder sig enbart av material av hög kvalitet. När du anlitar hantverkare för renoveringsarbete har du rätt till ROT-avdrag, såvida du äger och är bosatt i fastigheten samt har betalt in skatt under året. Det ger dig 30 % lägre pris för arbetskostnaden, vilket kan bli ganska mycket under en badrumsrenovering.

Materialval och önskemål

Det är viktigt att du trivs i ditt nya badrum och det finns ett enkelt sätt att ta reda på vad du önskar av ditt badrum. För det första kan du tänka på vad du saknar i ditt nuvarande badrum. Kanske tycker du inte att det finns tillräckligt många eluttag, eller att det behövs mer belysning? Om du har dusch kanske du saknar ett badkar att krypa ned i emellanåt. Sedan kan du tänka igenom vad du är nöjd med i ditt badrum, kanske gillar du placeringen av toalettstol och handfat? Då kan du ju behålla det. Tänk också över färgsättning och skapa ett badrum du kommer att trivas i.

Många väljer att installera golvvärme när de renoverar sitt badrum, vilket kan vara behagligt på klinkers under kalla vinterdagar. Om du vill ha golvvärme får du ange det i din offertförfrågan. Det är också klokt att fundera över om nya rör bör läggas, det kan vara bra om de befintliga rören är mycket gamla samt om du behöver byta plats på golvbrunnen. Många byggfirmor erbjuder hembesök för att de ska kunna ge en rättvisande offert, då de kan se tydligare vad de har att arbeta med. Dessutom tar de hand om ansökan om ROT-avdrag så att du får det bortdraget redan från fakturan, smidigare kan det inte bli.

Badrumsrenovering Enköping hjälper dig från början till slut

När du har tänkt igenom dina renoveringsbehov och vill anlita hantverkare kan du med fördel kontakta oss. Oavsett om du behöver hjälp med allt från planering till slutfört arbete eller om du redan har fixat planeringen själv kan vi på Badrumsrenovering Enköping hjälpa dig att renovera badrum Enköping. Du kontaktar oss kostnadsfritt via vårt kontaktformulär och vi kan även erbjuda en kostnadsfri 3D-ritning av ditt badrum. Hembesök från oss är också helt gratis. Vi har lång erfarenhet av badrumsrenoveringar i flera olika stilar och vi kan renovera såväl budget- som lyxbadrum. Våra duktiga hantverkare hjälper dig gärna med jobbet och självklart hjälper vi dig att ansöka om ROT-avdrag.