Tips inför din badrumsrenovering i Enköping

En badrumsrenovering kan ge ett rejält lyft till ditt hem och det är också ett ypperligt sätt att höja värdet på din fastighet. Vi på Kärrbäck Service & Entreprenad i Enköping ska i den här artikeln ge dig tips inför din badrumsrenovering, så att du får det precis som du vill ha det i ditt badrum. En renovering kräver mycket planering och i våtutrymmen borde du ta hjälp av certifierade yrkesmän för att arbetet ska utföras korrekt och dina försäkringar ska gälla. Det finns nämligen mycket regler gällande våtutrymmen och om de inte åtföljs är risken för vattenskador enorm. Vattenskador kan bli en mycket kostsam historia och bör alltid undvikas. I artikeln tar vi upp tips gällande:

  • Budgetering
  • Offert
  • Materialval


Budget och offert

När du ska planera en badrumsrenovering i ditt hem är det av största vikt att du har en fastställd budget, så att du vet vilka pengar du har att röra dig med. En badrumsrenovering kan skilja stort i pris beroende på vilka materialval du gör - våtrumstapet och våtrumsmatta är till exempel mycket billigare än kakel och klinkers. Mät med fördel upp ditt badrum innan renovering så att du vet exakt hur stort utrymmet är och rita gärna upp en skiss hur du tänker dig att det ska se ut.

När du kontaktar oss hantverkare på Kärrbäck Service & Entreprenad om offert - får du en offert med priset för arbetskostnaden, materialet och övriga utgifter. Seriösa hantverkare vet vilka material som är prisvärda och de använder sig enbart av material av hög kvalitet. När du anlitar hantverkare för renoveringsarbete har du rätt till ROT-avdrag, såvida du äger och är bosatt i fastigheten samt har betalt in skatt under året. Det ger dig 30 % lägre pris för arbetskostnaden, vilket kan bli ganska mycket under en badrumsrenovering.

Materialval och önskemål

Det är viktigt att du trivs i ditt nya badrum och det finns ett enkelt sätt att ta reda på vad du önskar. Det första du kan tänka på är vad du saknar i ditt nuvarande badrum. Kanske tycker du inte att det finns tillräckligt många eluttag, eller att det behövs mer belysning? Om du har dusch kanske du saknar ett badkar? Sedan kan du tänka igenom vad du är nöjd med i ditt badrum, kanske gillar du placeringen av toalettstol och handfat? Då kan du ju behålla det. Tänk också över färgsättning och skapa ett badrum du kommer att trivas i.

Många byggfirmor erbjuder hembesök för att de ska kunna ge en rättvisande offert, då de kan se tydligare vad de har att arbeta med. Dessutom tar de hand om ansökan om ROT-avdrag så att du får det bortdraget redan från fakturan, smidigare kan det inte bli.

Kärrbäck Service & Entreprenad i Enköping hjälper dig från början till slut

När du har tänkt igenom dina renoveringsbehov och vill anlita hantverkare kan du med fördel kontakta oss. Oavsett om du behöver hjälp med allt från planering till slutfört arbete eller om du redan har fixat planeringen själv kan vi på Kärrbäck Service & Entreprenad i Enköping hjälpa dig att renovera ditt badrum. Du kontaktar oss kostnadsfritt via vårt kontaktformulär här på hemsidan. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri rådgivning av ditt badrum. Vi har lång erfarenhet av badrumsrenoveringar i flera olika stilar och kan renovera såväl budget - som lyxbadrum. Välkommen!

Den här hemsidan är under uppbyggnad.

Skriv in till oss via formuläret vid frågor.